onsdag 30 september 2009

Onsdag i Hornstull

Om ni har lite mer fart i er än vad jag har nu i kväll så är det Club Galore som gäller. Jag håller ställningarna här med Claes Hylingers Kvällarna på Pärlan, kolasnören och Clash-dokumentär så stick iväg ni bara.

tisdag 29 september 2009

Måndagsbloggen

Statistiken talar sitt tydliga språk. Det är på måndagar de som går in här går in här. Åtminstone i störst antal. Åtminstone under september. Undrar hur det är för de som läser via RSS, Google Reader och allt vad det heter? Finns det sätt att mäta det på? Enkla sätt?

Travelling Light (Låttips #74)

Hösten var här i morse. Fyra plusgrader, fler röd- och gulfärgade löv och en klarhet i luften. Jag tog på mig mössa och handskar, lindade en halsduk runt halsen och cyklade till Södra Station. Trängdes på pendeln in till centralen och satt sen på mitt säte och läste Karolina Ramqvists Flickvännen. Steg av i Sumpan och sögs med folkmassan ned i tunneln innan jag stod stilla en kort stund och tänkte på just ingenting. Om jag hade haft lurarna i öronen just då hade det varit perfekt om den bärbara hade slumpat fram Tindersticks Travelling Light.Om någon undrar så är det Carla från Walkabouts som är med och sjunger.

måndag 28 september 2009

Så var Sirius sist igen

Jag gick in på nätet i halvtid igår och Sirius ledde faktiskt med 1-0 mot Mjällby. Jag tänkte att kanske, kanske pågarna från Listerlandet är så nöjda med sig själva och den i praktiken klara allsvenska platsen så det kan bli lite poäng här men när jag gick in igen efter att söndagsmiddagen i form av panerad sej och hemgjort potatismos (K tog om tre gånger!) inmundigats så stod det 1-4 vid full tid. Nu är vi sist i tabellen igen och jag vet inte men det känns som att jag vill gräva ned mig i halva konspirationsteorier som den här eller vända blickarna mot en annan serie som den här? Och när är det nu egentligen bandyn börjar? Seger åtminstone i de kvarvarande hemmamatcherna mot Vasalund och Trollhättan är nu så viktigt att det känns väldigt obekvämt. Planerna på först en och sen en till bandyhall i Uppsala verkar också skrida framåt och det är klart att det är bra för träningsmöjligheterna men jag vill fortfarande se min bandy utomhus när det är dags för avslag.

fredag 25 september 2009

MNW (Popskyltarna #24)

Hittade två skivbolagsregistreringsskyltar på lunchen, pyttipanna med stekt ägg och rödbettor, idag och ni får smaka den ena. MNW. Kär förkortning har flera utläsningar. Music Network, senare och kändare Musiknätet Waxholm och numer MNW Music. Den svenska proggens flaggskepp men även periodvis hem åt band som till exempel Wilmer X eller det Eldkvarn Plura skriver om i Resa genom ensamheten som jag just nu läser. Jag har för övrigt förstås inte lyckats ta mig till utställningen med Proggens AffischerNordiska Museet som avslutas nästa helg. Kanske var den där skylten den påminnelse jag behövde (som om inte vykortet på kylskåpet skulle räcka).

torsdag 24 september 2009

Kär i tjejen bakom skivdisken (Låttips #73)

Dagens låttips kommer egentligen inte från mig, och det finns en viss risk för att jag begår ett lagbrott här, men ni kan lyssna på (och möjligen mer) The Freshies I'm In Love With The Girl On The Manchester Virgin Megastore Checkout Desk över hos Dust on the stylus. Säg bara inte att det var jag som pekade ut vägen. Om någon av er har singeln och vill bli av med den så har jag plats i mitt singelskåp och fina saker att byta med. Jag är svag för den här typen av new wave pop.Uppdatering. Singeln är införskaffad men jag saknar fortfarande omslaget.

onsdag 23 september 2009

Gudasvett (Cykelomslag #27)

Cykel-VM är på gång på en TV bakom mitt huvud så det kan väl passa med ett cykelomslag igen. Ingen keps den här gången utan en fin liten skrift som skådats på kollega P:s skrivbord.

tisdag 22 september 2009

Men vadå får man ingen skiva?

Nya singeln med Stephen Duffy är här och konserten med The Lilac Time från för några poster sedan är inställd. Ny och ny förresten det är en nyinspelning av Kiss Me. Nu som Kiss me with your mouth. Hur det nu annars går till. De hoppas på att få upp den på listan och ni kan gå hit och hjälpa till genom att köpa den för ett brittiskt pund. Vad det nu blir med dagens kronkurs. En knapp varmkorv kanske. Det finns dock ett aber. Den finns bara som fil. Ingen liten blank disc eller svart vinyl. Lite tråkigt tycker jag. Men det finns åtminstone en omslagsdesign om än inte något omslag. Kom igen nu och köp upp den till en listplacering. Duffy har faktiskt inte haft några hits sedan han var låskrivarpartner åt Robbie Williams.

måndag 21 september 2009

Rapport från en lunchrast

Sushibitarna på den lilla sushin blir mindre och mindre och det är inte för att jag äter av dem utan det är redan när de kommer in på sitt lilla fat. Jag läste Passion is a fashion till. Sömnen var sådär i natt och det var inte bara för att jag såg slutet av Mannen under trappan på TV. Gubbrockpublikationen Mojo publicerade en liten bilaga med 100 singlar man måste äga för några år sedan. Jag har samlat de 87 a-sidor som finns på Spotify + en b-sida i form av Ray Charles What'd I Say Part 2 här: Mojo Ultimate Jukebox. Beatles, Ian Dury och några fler saknas förstås.

söndag 20 september 2009

Söndag i Hornstull

Om det här var den sista sommardagen har jag ändå inget att invända. Ja möjligen hade ett resultat bättre än oavgjort för Sirius kunnat höja den men annars var allt perfekt.

fredag 18 september 2009

Rapport från en lunchrast

K sover igen. Utanför fönstret ser jag hennes kompisar springa runt på förskolegården. Vi har höstens första VAB. Feber. Innan hon somnade om drack hon lite saft, lite välling och åt en halv liten glasspinne. En halv. Då är hon sjuk. Jag hittade en bit lax och två kokta potatisar i kylskåpet. Microvärmde. Bläddrade i Svenskan (jag är fortfarande inte helt säker på nya formen) och funderade över varför Anna Anka (jag har inte kanalen och har inte sett programmet eller läst Newsmill-texten) fick så mycket tid i P1 i morse. Det lät som att hon fick sin uppmärksamhet lite billigt. Fast jag kanske också hade feber. Träden i Tanto är fortfarande övervägande gröna och vår balkong är inglasad. Ändå är känslan mer höst än helg.

torsdag 17 september 2009

Rid din åsna (Låttips #72)

Det var någon gång på gymnasiet. Det var på gamla MusikÖrat på Sysslomansgatan. Det var singelrea. Fullproppat med 45-varvare på disken närmast trappan för fem eller tio kronor styck. Kanske mängdrabatt. Det gällde att välja och välja bort. Jag valde mest bort ur den knappa hyllmetern med ska på Blue Beat och FAB. Jag förstod inte bättre. Mina urvalskriterier var enkla. Jag köpte de skasinglar som innehöll Beatles-covers eller där Prince Buster på något sätt nämndes på etiketten. Jag kan nästan börja kallsvettas vid tanken på vad jag gick miste om för varje singel med Smiths, Icicle Works, Microdisney eller Chameleons jag köpte istället. Inte för att de var dåliga men för att jag så lätt hade kunnat köpa dem för en tia idag medan jag aldrig kommer att få veta vad jag gick miste om bland de där skasinglarna. Fast jag är väldigt glad över att jag åtminstone lade vantarna på Prince Busters Train to Girlstown och The Tennors (eller Tenners som det står på min singel) Ride your donkey och en knapp handfull till.

tisdag 15 september 2009

Är Jethro Tull stora i Valencia?

Herr Alarik Duffy-hånad på Facebook

Stephen Duffy & The Lilac Time Okay we are playing at The Raindance Café at the Vinyl Factory, entrance at Phonica, 51 Poland Street, W1F 7LZ on Friday 9th October at 5.00. http://www.raindance.co.uk/site/raindance-film-cafe Most probably just Nick, Claire and me acoustically, a few tunes and a chat.

Jag vill gå!

måndag 14 september 2009

Rapport från en lunchrast

Hastigt äten hämtsallad med två frallor utan något på. Lunchrummet. Vatten ur kranen. Orkade inte öppna Passion is a fashion. Ögnade Aftonbladet istället. Jag har haft bättre.

söndag 13 september 2009

Söndag i Hornstull

Vi har sjunkit ned i soffan. K sover. EA var över på fisksoppa. Igår hejade vi i Tanto när löpare efter löpare kämpade sig förbi i halvmaran. Mest hejade vi på L och S. K har dansat som en galning till signaturmelodin till Karlsson på taket. Vi bjöd FMVE på pannkakslunch igår. I förmiddags försökte jag lösa jobbproblem och hålla sams med K samtidigt. Det gick sådär. Ibland känner jag mig som en pappa med för lite tålamod men på eftermiddagen var vi hur sams som helst igen och då är allt så enkelt. Särskilt som L tog hand om hårtvättandet. Måste köpa en samling med Laura Lee. Om ni vill ha ett teatertips säger jag Scener ur ett äktenskap på Dramaten. I morgon tar Sirius emot Ängelholm på Studan. Oj vad en seger behövs. Vi följer två TV-serier igen. Danska Livvakterna och True Blood. Antar att det är höst. En och en halv månad kvar ungefär. Jag hade tänkte torka golv och ta lilla toan men det får anstå till i morgon kväll.

fredag 11 september 2009

Reprismaskinen och efterklokheten

Vad var det nu jag skrev 4 september 2007 och var står vi två år senare?

Facebook. Jag har fått en inbjudan men man kan ju inte ens kolla vad det är utan att vara medlem. Pratade med Jonken. Han har redan lagt sin på is. Det var för jobbigt. Av beskrivningen lät det som om man korsat en Mina Vänner-bok med en tamagoschi (hette de så) och en klassåterträff från helvetet. Och så snart man kom in i det kommer det något nytt. Glöm mig. Jag hinner knappt underhålla umgänget med de vänner jag har.

torsdag 10 september 2009

Torsdag i Hornstull

Vi närmar oss läggning. Orkade ett avsnitt av danska Livvakterna. K sover. Förhoppningsvis hela natten. Rip Off med Laura Lee är dagens bästa låt men jag gillade verkligen MacArthur Park med Richard Harris också och det var kul att höra den där The Full Horror mixen av Pet Shop Boys Suburbia. Så långt de senaste tiokronorsfynden från Mickes och Göteborg. Nu väntar sidorna i Passion is a fashion på att bli lästa. Ken vann idag med.

onsdag 9 september 2009

Ken, Ken, Ken!

Om det inte vore för att det är ganska behagligt, om än lite tidskrävande emellanåt, hade mitt allmänna snookerintresse kanske kunnat klassas som arbetsskada (precis som cykel och Moto GP) och mitt specialintresse för Ken Doherty hade kunnat vara skäl till en förtidspensionering. Igår satt jag på fullt allvar och tittade på siffror på en dataskärm som till slut talade om att Ken slagit Neil Robertson med 5-4 i Shanghai Open och därmed kanske kan komma att synas i TV senare i veckan. Jag håller tummarna för att det här var vändningen för 1997 års världsmästare. Snookertouren är inte riktigt densamma utan Kens nervösa munföring och defensiva elegans. Sen håller jag tummarna för Söderling mot Federer i natt också men det lär väl knappast hjälpa...

tisdag 8 september 2009

Stor och tung

Giffarna-Sirius om några timmar. Jag tvivlar men hoppas innerligt på poäng. TV-sänt är det också. Sist det hände torskade vi visst med 8-0...

Dagens lagnamn

...är en hel drös: Sussex Sharks, Somerset Sabres, Victoria Bushrangers, Delhi Daredevils, Cape Cobras, Bangalore Royal Challengers och New South Wales Blues. Ibland är det lätt att förstå att folk faller för cricket.

söndag 6 september 2009

Nothing Less Than Brilliant (Låttips #71)

Sandie Shaw. Jag gillade verkligen den platta hon gjorde vid comebacken på 80-talet. I den där svängen när hon tolkade låtar av Smiths, Lloyd Cole, The Jesus & Mary Chain, Waterboys och liknande artister. Allra mest gillade jag den här låten där hon skiner ikapp med Chrissie Hyndes munspelande.

lördag 5 september 2009

Bandy is a Sirius game

Bandyförbundet har sent om sider fått ur sig spelprogrammet för vintern och Herr Alarik har tagit ytterligare några dagar på sig för att skilja ut Sirius matcher från de övriga men här nedan har ni det med reservation för eventuella klipp- och klistramissar. Gissar att det blir andra tider än 00.00 på dem där det står så om inte förbundet ska profilera bandyn med nattmatcher nu. Återstår att se om jag kan toppa fotbollssäsongen (som visserligen inte är över än men...) och komma iväg på någon match.

30/10/2009 19:00 Bollnäs - Sirius
4/11/2009 19:00 Sirius - Katrineholm
7/11/2009 00:00 Sandviken - Sirius
11/11/2009 19:00 Sirius - Vetlanda
13/11/2009 19:00 Hammarby - Sirius
17/11/2009 19:00 Sirius - Vänersborg
20/11/2009 19:00 Broberg - Sirius
25/11/2009 19:00 Sirius - Västerås
28/11/2009 00:00 Sirius - Villa-Lidköping
09/12/2009 19:00 Falun - Sirius
13/12/2009 00:00 Sirius - Kungälv
16/12/2009 19:00 Kungälv - Sirius
18/12/2009 19:00 Sirius - Haparanda Tornio
26/12/2009 00:00 Sirius - Falun
30/12/2009 19:00 Haparanda Tornio - Sirius
02/01/2010 00:00 Villa-Lidköping - Sirius
06/01/2010 00:00 Sirius - Edsbyn
10/01/2010 00:00 Västerås - Sirius
13/01/2010 19:00 Sirius - Broberg
20/01/2010 19:00 Vänersborg - Sirius
23/01/2010 00:00 Sirius - Hammarby
27/01/2010 19:00 Vetlanda - Sirius
29/01/2010 19:00 Edsbyn - Sirius
10/02/2010 19:00 Sirius - Sandviken
14/02/2010 00:00 Katrineholm - Sirius
19/02/2010 19:00 Sirius - Bollnäs

fredag 4 september 2009

Rapport från en lunchrast

Vi gick till Boulevard. Åt husman. Jag en fisk. Njöt av att sommaren fortfarande hänger sig kvar lite, lite. Annars läser jag Dårens Dotter av Mian Lodalen som jag köpte begagnat på en annan lunchrast i veckan. Sen är det slut med den här vuxna motsvarigheten till tycka-synd-om-böcker för ett tag. Tror jag. Idag slank en Karlsson på taket LP och John Updikes Rabbit at rest med till kontoret. Från Myrorna. Jag är som jag är. Vi pratade något om cykel, något om snooker och något om en ungdomskultur som smälter samman. Tidigare tipsade F om nya Ingenting-singeln Halleluja! och den är bra. Jag behöver verkligen den här helgen som kommer.

torsdag 3 september 2009

tisdag 1 september 2009

Maiakepsen (Cykelomslag #26)

Det regnar som fanken på cyklisterna i Vueltan idag. Killen i receptionen sympatiserar genom att dra ned Maiakepsen till näsan. Maia förresten. Känns inte det som ett namn att undvika i en dopingtyngd sport? Jag lyckades installera digitalboxen igår så just nu har vi hundratals kanaler hemma. Det lär vara övergående men var smått överväldigande. Fast det var förstås ändå inte mycket att se även om det var kul att se Söderlings vinst och att kolla lite på Zlatelona.