fredag 29 juni 2012

Cykelsnack-flyern (Cykelomslag #44)

I morgon går starten. Eller trampas igång. Och i år jobbar jag banne mig under hela loppet så att jag kan följa det lite smidigare än om lekplatshäng hade stått på schemat. Jag tänker ladda enligt bilden nedan i eftermiddag. Cykelintresserade läsare kan se det som ett så kallat tips.


tisdag 26 juni 2012

Tajta som tjuvar (Låttips #162)

Som ler och långhalm. Det hade möjligen varit en språkligt korrektare översättningsrubrik men det här blev lite roligare. Graham Coxon som en gång var, och ibland foftfarande är, gitarrist i Blur, ger sig på The Jams Thick As Thieves. En låt som gissningsvis hade gått topp fem eller högre på den engelska singellistan om den hade släppts som singel. Coxon har ju förresten gjort en splitsingel ihop med Paul Weller men mer om den får ni söka på annat håll. På tal om Paul Weller spelar han på 100 Club i London den 1 augusti. Det hade varit kul att kunna vara där.

måndag 25 juni 2012

Rapport från en lunchrast

Två morötter, gammal pasta. Lite för lite. I lunchrummet. Nu sitter jag här igen. I mitt hörn. Eurosport Player visar feedbilden från Wuxi Classic i snooker. Gör så eftersom jag valt det. Det är något så otroligt vilsamt över de där snookerpauserna. Vi tar inte frågor på det.

Mellan två världar (Låttips #161)

Jonathan Becket & Sara Thomson. Between Two Worlds. Skivan köper ni förstås hos Occultation samtidigt som ni beställer nya June Brides.

söndag 24 juni 2012

Söndag i Hornstull

England - Italien på TV och en ny vecka på lut. Det har varit en bra helg med några riktiga skitstunder. Jag läste ut Jag går bara ut en stund av Isobel Hadley-Kamptz och håller fortsatt på med The Modfather av David Lines och Laterna Magica av Ingmar Bergman. De är bra alla tre. På olika vis. Vi dansade kring midsommarstången och nu skrapar jag en upphittad trisslott. I eftermiddags föll regn men de nygamla köksluckorna är monterade. Till slut. Sirius förlorade i Luleå och jag kan nog sägas ha återupptäckt The Knack. Möjligen bara upptäckt faktiskt. Gamla hjältar. Hans Villius är död men Sven Lindqvist lever. Läs om honom i The Guardian och läs om honom. ElIer läs om du har olästa böcker kvar. Jag ska göra det. Villius. Den rösten. Jag ska se om Ett Satarns År också. Om nu programmet heter som boken. Jag orkar inte resa mig för att kolla. I morse, eller i går morse, dagarna flyter ihop, när K sprang från det som är barnens nya sovrum till badrummet. Jag låg kvar i sängen och tänkte att det där är mitt barn. Det är mitt barns fötter som möter golvplankorna. Vi är 21 minuter in i förlängningen. 0-0.

fredag 22 juni 2012

Midsommar i Hornstull

Det bakas kakor. Firande stundar. Under tiden. Jag spelar några spår. Låtar från ett litet grävande i 10-kronorsbackarna i veckan. Tiden som inte fanns men som jag tog mig. Tio minuter på lunchen. Fem på väg hem. I jäkten och stressen inför en lång helg som föregås av en kort vecka. De där andhämtningspauserna vi behöver. Ni ser resultatet nedan. 50 spänn för rubbet. Det är lika galet som glädjande. Ett smakprov får ni också. Tyvärr hittade jag inte The Typhoons inspelning av Goffin och Kings He's In Town eller Curtis Mayfields Um, Um, Um, Um, Um, Um men ni får åtminstone The Mascots That's The WAy I Feel på King. Jag ska strax önska er något men innan tänkte jag bara fråga om det någonsin getts ut en låt med tuffare titel än Hip Man Svinaherde i det här landet? Bengt-Arne Wallin. Om ni tvivlar på hans hårdhet behöver ni  bara kolla på hur hans skägg växer upp mot mungipan för att möta en mustasch som inte finns där. Det sitter i detaljerna. Trevlig midsommar!

torsdag 21 juni 2012

Klasskamp är nåt som ständigt pågår

I dag läser vi den här texten och försöker ta till oss vad som verkligen står där. Först därefter tar vi tag i midsommarafton.

tisdag 19 juni 2012

Skönaste stjärnprydda gäng III

Jag hoppas innerligt att det här trots allt ska visa sig vara bästa vägen framåt men ärligt talet känns det mer lite uppgivet än som jävlar anamma i min kropp just nu. Som Västra Sidan skrev på Twitter nyss. Vi glömmer aldrig slutspelen. Tack för dem. Lycka till. Måtte något bra komma ur det här.

måndag 18 juni 2012

Vem behöver klasshat när det finns kalashattar?

Om ni bara ska läsa en text i dag apropå den så kallade kulturdebatten om klasshat så ska ni läsa den här. Förmodligen är det till och med den enda ni behöver läsa på hela veckan.

Set List Pet Sounds Bar III

Måste helt oblygsamt konstatera att vi var väldigt bra i lördags. Jag och Magnus. Inte blev kvällen sämre heller av att Alonzo & Fas 3 spelade gratis i källaren på Pet Sounds Bar medan vi vände plattor däruppe. Jag hann smita ned en snabbis och fick höra både Harrisburg (KSMB), en ny låt och Knark é gott (Stockholms Negrer). Stort leende. Med reservation för eventuella missar hittar ni låtarna jag spelade nedan. Magnus dito hittar ni via länken. Paul McCartney fyller 70 år i dag. Vi firar det med Paul Weller plus den fantastiskt fina Another DayDe av låtarna nedan som finns på Spotify hittar ni på Herr Alarik PSB III. Några av dem presenteras dock i annan mix/version än vad som spelades under kvällen.

Chris Stamey - I thought you wanted to know
Tours - Language School
Undertones - Here comes the summer
Seeds - You're pushin too hard
Ramones - Don't come close
Boyfriends - Saturday night
The Orchids - Teenage Babylon
Kurt Baker - Why you gotta lie
Ernie Graham - Romeo and the Lonely Girl
Larry Gatlin - Delta Dirt
Clint west - Another Saturday Night
Warren Lee - Star Revue
----------
Kinks - Did Ya
Realists - I've got a heart
Records - Teenarama
Billy Bragg - Upfield
Eggstone - My Trumpets
Stry - Sveriges Barn
Problem - Nån som du
Rolling Stones - Respectable
-----------
Darondo - Legs
Flaming Ember - Stop the world and let me off
General Johnson - Can't nobody love me
Dexys Midnight Runners - There, there my dear
Winston Groovy -The night shift
Max Romeo - Chase the devil
South Shore Commision - Train called freedom
Undisputed Truth - You + Me
-----------
The Last - Every Summer Day
Barracudas - (I wish it could be) 1965 again
Strindbergs - 100 sekunder
The Jam - In the city
Summer Suns - Another Carrie Ann
Estelle Levitt - (I'm gonna love you) 'Til the flavor is gone
Posies - Flavor of the month
Honey Cone - Stick up
Althea & Donna - Uptown top ranking
Bodysnatchers - Ruder than you
Maxine Nightingale - Right back where we started from
------------
Donna Summer - I feel love
The Cure - Let's go to bed
France Joli - Your good lovin'
New York Port Authority - I don't want to work today
Nomads - Wasn't born to work
Cornershop - Born disco, died heavy metal (Andy Green Big on Cheese mix)
Clarence Carter - Take it off him and put it on me
Clarence Reid - Send me back my money
Carly Simon - You're so vain
Bruce Springsteen - Janey don't you lose heart

fredag 15 juni 2012

Instinkt och insikt

K ska på kalas. Hos förskolekompis som fyller sex. Jag köpte present på lunchen. En väldigt bra barnskiva. Eller bara en väldigt bra skiva. Tvillingarna, Truls och Jag. Pelle Carlberg och hans barn. På vägen tillbaka slog det mig. Att den här instinkten jag har att alltid köpa en bok eller skiva som present kanske till hälften är helt urmodig nu. Tänk om de kör allting via nätet och genom datorn i den familjen. Tänk om det inte har en cd-spelare.


Skönaste stjärnprydda gäng II

Knappast lugnad men ändå lite lättad. Kommunikation är trots allt en viktig del av vägen framåt.

En januarimåne (Låttips #160)

June Brides släpper nytt för första gången sedan 1986 och det är förstås Occultation vi ska tacka. Tack. Min beställningstalong är postad på det där moderna digitala sättet som kommer att garantera att en typisk omedern och högst analog vinylsingel till slut dimper ned i brevlådan. Jag, som vi brukar säga, älskar det.
 

torsdag 14 juni 2012

Skönaste stjärnprydda gäng

Sitter hemma. Hostar. Hackar. Nyser. Fryser. Läser. Och plötsligt är det inte förkylningen som gör huvudet tungt. Åtminstone inte bara. Det är situationen. För bandyn. För fotbollen. Står jag på balkongen och sträcker ut huvudet ser jag taket på Kungsholmens Gymnasium. En liten Upplandsglimt för en som lever i förskingringens Sörmland här i Hornstull. Det där brukar glädja mig, men i dag. Efter de här senaste rapporterna från sportens tillvaro i Lärdomsstaden. Jag vet inte. För några veckor sedan sa K en sak till mig. Ett tidigt fadersuppror måhända. Eller ett test av att vår kärlek tål vad som helst. "Pappa, om Sirius och Reimersholme möts, då håller jag på Reimers.". Jag skakade av mig det med att det inte är särskilt troligt att vi möts. Med att det är en nyfunnen kärlek till klubben hon tränar med som går över. Med att femåringar alltid vill testa gränser. Tröstade mig med att hon redan samma kväll sjöng Sirius-sånger igen som vanligt. Med hur glad hon blev när Sirius-tjejerna vann senast och hur upprörd när killarna förlorade. Fast i dag känns det tyvärr som att den största trösten ligger i det där hon sa: "då håller jag på Reimers.". I den frid som det uttalandet tycks rymma. Kämpa på, svart och blå.

onsdag 13 juni 2012

Snorigt i Hornstull

Sommarförkylning, Känn på den. Det är grått utanför fönstret och jag sitter här med någon jordgubbsdricka ur tetra och orkar just ingenting. Men jag kan ju åtminstone fundera lite på vilka skivor som ska spelas på lördag. Om jag nu inte hostat sönder revbenen innan dess. Den ursprungliga tanken var förstås 100% vinylsinglar men frågan är om det inte måste få slinka med några fullängdare också.

måndag 11 juni 2012

Herr Alarik on the wheels of steel

På lördag är det dags igen. Jag gästar DJ Skåne bakom skivspelarna på Pet Sounds Bar på Skånegatan i Stockholm. Och bara för er skull har jag ropat in några fina singlar på eBay och rotat lite extra i begagnatlådorna. Ja till och med kostat på mig en snabb tur ned i källarförrådet. Det kommer att bli bra. Mycket. Jag känner det på mig. Kom dit och häng en stund med oss.

söndag 10 juni 2012

Söndag i Hornstull

Jag sitter i soffan. P sitter framför mig på madrassen på golvet. Hon ser Totte på DVD. Jag vet inte för vilken gång i ordningen men uppmärksamheten är total. Liksom inlevelsen. Vi var ute innan och mellan sov vi och snörvlade. Det är sådana tider också för några som slipper allergi.

I fredags gjorde jag det där vi borde. Oftare. Tog en dag. Ledigt. Semester i stan. Gick upp och gick ut i vanlig tid men istället för stressen till Sumpan blev det 45 minuter på Dellon. Följt av skruvköp på Kungsholmen och en lång promenad genom Söders gator. Hälsade på några bekanta, noterade studentflaken och bläddrade i skivbackarna. Senare popkväll med vänner följt av Pet Sounds Bar.


Eftersom P och Totte tagit över TV:n kollar jag herrfinalen i Franska mästerskapen på datorn. Nadal mot Djokovic och det och de är ju förstås skitbra men någonstans längtar jag ändå tillbaka till Borg - Connors i Wimbledon och en liten svartvit TV driven av bilbatteri i farmor och farfars jaktstuga. Vissa saker bara är som de är.

Vi flög drake i parken i dag. Det gick sådär. Vindarna bär inte riktigt som vi vill. Sirius förlorade sin första match i år. I Eskilstuna av alla ställen. Herrarna alltså. Damerna vann. Igen. Totte ska bada. Jag koncentrera mig lite på tennisen. Kanske titta till eBay. Vi säger så så länge.

tisdag 5 juni 2012

Tisdag i Hornstull

Lyssna på Max Romeo och läs Laterna Magica istället. Det tänker jag göra.