torsdag 31 januari 2013

Helt kort (något slags uppsamlingsheat)

Jag ser på snooker. Jag läser Paulo Hewitts Small Faces-biografi. Jag närmar mig slutet på Korparna. Jag har sett Palme på datorn och En pilgrins död på TV. Jag hostar och hackar lite men stretar på. Jobb, hämtningar, lämningar. Någonstans får visst Downton Abbey plats också. Vi är i början på tredje säsongen. Dessutom var jag i Uppsala i helgen. Köpte vinylsinglar för en femhundring och fikade med JS. Medan P var hos farmor. Eventuellt kommer en bild på de där inköpen. Jag blev hur som mycket nöjd med att hitta några av de de rara små sjutummarna. Ja just ja, Oskar har skrivit bra om cykel också. Läs.

onsdag 23 januari 2013

Mot framtiden (via lite gammalt)

Det är tomt här. Dagarna fylls med annat. Kvällarna med. Bland annat läser jag till slut Paulo Hewitts Weller-biografi The Changing Man. Se om Into Tomorrow ska jag göra också. Tids nog. Så länge kan ni kolla den nedan.

fredag 18 januari 2013

Allt är som vanligt

Vissa saker måste bara uppmärksammas här hos Herr Alarik. En ny video med Dexys till exempel.

torsdag 17 januari 2013

Herr Alarik eftersmurfar

Just nu i skrivande stund står tennissmurf här på en digitalmottagare på mitt skrivbord eftersom Australian Open är igång. Tennissmurfen är ett minne från min barndom som räddades ur källarförrådet vid senaste besöket hos barnen farmor men jag överväger verkligen att nyinvestera i en gynnare som han nedan också inför cykelsäsongen. Fast kanske ännu viktigare. Finns det någon snookersmurf? Och om, var finner jag den filuren?

onsdag 16 januari 2013

Herr Alarik slår sig lös

Vi gick på konsert i går. Jag och L. Åt på Medelhavsmuséet innan. Sen Aimee Mann på Nalen. Det var väldigt bra. Och trevligt. Vi borde göra sådant oftare. Kanske han det bli ett sent nyårslöfte.

måndag 14 januari 2013

Världen står i lågor (Soul Monday #37)

Det må vara att det kanske är som i rubriken ovan (fast ibland känns det mest som att någon rör om i askan i jakt på lite glöd) men ett litet paket med soulsinglar är på väg från Daptone så vi söker tröst i det.

 

torsdag 10 januari 2013

Tronpretendenter (Låttips #180)

De där fraserna från låtar som ibland poppar upp i skallen. Några är frekventa, andra kommer någon gång ibland, någon kanske bara gör ett endaste snabbt gästspel. "Your town is dragging me down"-mantrat ligger någonstans mellan den första och andra kategorin. The Beautiful South. Ett tag var de nästan allt vi hade att luta oss mot.

 

onsdag 9 januari 2013

God Bless The 45

I dag glädjs vi åt att en ny vinylsingel med Barracudas via ombud ska vara på väg hem till singelskåpet.

fredag 4 januari 2013

Kraftpopköparna

I dag lyssnar vi på Finders och Rockers och gläds åt entusiasterna som gör det möjligt att köpa sådana här gamla pärlor.

torsdag 3 januari 2013

Herr Alariks lilla konsert- och bandyguide

Vi gläds förstås åt att Sirius vann i går. Och så går vi på konsert. I kväll. På Akkurat. På Hornsgatan. Geraint Watkins. Alldeles gratis. Du konstiga sköna nya värld. På söndag styr vi kosan från Draken till Zinkendamms IP. Hammarby - Sirius. Bandy. Livet är lidande också.


onsdag 2 januari 2013

"Hör nu, väste han."

Herr Alarik önskar er lite senkommet ett gott nytt år. Därtill en god fortsättning. Sedan återvänder han in i den relativa tystnaden. Till jobbet och boksidorna i Korparna. Tomas Bannerhed fick August-priset för den 2011. 105 sidor in har jag inga som helt invändningar mot det. "Hör nu då för helvete när korparna kommer!"