torsdag 22 maj 2014

Punk Britannia

De flesta som följer Herr Alarik kanske redan har koll på dokumentärserien Punk Britannia men om inte så hittar ni den första delen, med tydligt avstamp i pubrocken, nedan. Sen är det bara att klicka sig vidare till del 2 och 3. Det är en sevärd resa genom det sena 70-talets och tidiga 80-talets alternativa brittiska musikliv.

  

måndag 19 maj 2014

Himlen hjälpe oss alla (Soul Monday #49)

Kom precis på att det är måndag och dessutom väldigt länge sedan vi hade Soul Monday här. Vi kör igen. Stevie Wonder. Heaven Help Us All. Housemartins gjorde en cover på baksidan av en maxi (Caravan of Love?). Här är det Stevie själv på besök hos Johnny Cash. Dig in.

tisdag 13 maj 2014

Ung i hjärtat (Låttips #203)

Ung i sinnet är ju förstås en korrektare översättning av Young at Heart men här skjuter vi från höften och uppskattar direktöversättningar. Dessutom känns hjärtat ibland lite viktigare än sinnet. Det händer allt oftare att jag tänker att jag borde starta en klubb med det namnet. Det engelska då, inte direktöversättningen. En där det spinns popsinglar från dagar som passerat. Vi får väl se hur det blir med den saken. Bluebells var för övrigt för det mesta (åtminstone utifrån det jag hört) ett ytterst älskvärt litet band.

   

fredag 9 maj 2014

Lilla Maria McKee Extravaganzan

Aktiviteten är som den är här. För stunden. Men när jag nu snubblat runt lite på YouTube kan jag förstås inte undanhålla er de här fantastiska klippen med Maria McKee. Vill ni ha ett par konserttips på kuppen? Ok!I morgon kväll spelar Mark Olson (från Jayhawks) i en källare i Hornstull och i en källare vid Zinken gör Dan Stuart (från Green on Red) sammalunda.