fredag 29 augusti 2014

Karma Kameleont (Låttips #205)

Tiden när Herr Alarik senast uppdaterade fyra dagar i rad är ungefär lika avlägsen som när han senast lade upp en video med ny svensk hip-hop. Eller var. För nu ligger den ju här. Fjärde postningen på lika många dagar och videon till Roshs Karma. Det är som att jag blivit någon annan. Eller mig själv. Åtminstone som bloggare.

 

onsdag 27 augusti 2014

Dyrt att vara fattig (Låttips #204)

Ibland vill man ju ha sin pop lite svajigt plakatpolitisk och med en fin video. Då är det bra att snubbla över sådant som Popterror. Låten kommer snart på en splitsingel och om ni är i Umeå om en vecka kan ni se dem live också.
 

tisdag 26 augusti 2014

Hjärtat har ingen nödutgång

Det är ju som i rubriken. Hjärtat gör vad det gör. Så bra det kan. I överförd bemärkelse känner det vad det känner. Så länge det slår. Om det slutar. Då är det bråttom. Hjärtlungräddning kan fungera ett tag. I väntan på att ambulansen ska komma. Men bara 5% av alla de 10 000 som får ett hjärtstopp varje år överlever. 500 av 10 000. Fler skulle ha chansen om hjärtstartare fanns. Nära. Om de som beöver använda en hjärtstartare visste var den närmaste finns. Ta en titt på Hjärtstartarregistrets karta. Dels för att se var närmaste finns om du skulle behöva den. Dels för att se om du kan lägga till någon som inte finns där. Någon som du känner till. Som finns på jobbet, i bostadsrättföreningen, skolan, samlingslokalen, idrottshallen eller var det nu kan vara. Den kan rädda fler liv om fler kan hitta till den.

måndag 18 augusti 2014

Klicka för Dexys och Herr Alarik

Som besökare här vill ni ju gissningsvis se den senaste Dexysvideon. Och genom att göra det genom att klicka på den här länken bit.ly/1vH216z ger ni dessutom mig chansen att vinna ett exemplar av deras senaste skiva. Svårare än så är det inte.