fredag 30 januari 2015

Tittar på TV

Herr Alarik hade en otroligt märklig TV-kväll i går. Han lyfte blicken från sporten, TV-serierna och barnprogrammen och föll rakt ned i ett svart hål. Först var det nyheter och jag både skakar på huvudet och känner sekundärskammen skölja över mig när jag tänker tillbaka på det. Senare kom ett program där svenska par gifte sig med varandra efter anonym match making. På SVT! För licenspengar får man förmoda. De träffades första gången framför altaret (hade de skrivit äktenskapsförord?). Sen var det bröllopsfester. Inbjuden familj som höll tal. Då klarade jag inte mer. Gick och lade mig medan tankarna gungade och löstes upp. Jag var bara tvungen att få det ur mig. Förlåt om jag rubbar er samtid också.

lördag 24 januari 2015

Herr Alarik lyssnar till kristallkulan

Det är alltid lite vanskligt med att spå framtid. Ändå vågar Herr Alarik sig på att föruthöra en smula. Två plattor som, utifrån de smakprov som smugits ut, kommer att höras mycket i hemmets högtalare under året lär bli de med Granite Shore och Lilac Time. Bägge släpps vad vi erfar på vinyl.


torsdag 15 januari 2015

När temperaturen är låg uti kroppen

Torsk hemma mot gurkorna i går och en ekonomi i botten. Det är inte lätt att vara bandyvän med rötterna i bandystaden nu. Drygt 800 personer tog sig till Studan i går för att stödja laget. Det är förstås uselt. Lika uselt är att jag inte var en av dem. Inte har varit på hela vintern. Geografin och tiden har arbetat emot mig. Men jag ska betala inträdet i efterskott. Temperaturen måste höjas.