lördag 16 december 2006

Modernismen är död, sunken är kvar

Jo det är säkert. Modernismen är död. Det stod i DN i morse. I kulturdelen. Först en lång artikel och som avslutning: "Och därför är modernismen död". För det kan väl inte vara så att den sin vana trogen smitit runt hörnet medan vi hade fullt upp med att stirra på fel saker och försöka ringa in den? Ett citat från en kille som ibland sammankopplats med den där modernismen "How can I be fucking revivalist when I'm only 18" kom för mig både när jag läste DN i morse och en text av sångaren i Flaming Lips i senaste Uncut om vad ungdomarna bör hålla på med för musik och varför. Det är nog bara att acceptera att det som kidsen håller på med gör det för att de vill och det är inte för oss. Förmodligen ska vi bara vara tacksamma om det ändå innebär att de ibland får till en svängig bit som vi kan digga. Och om inte kan vi ju fortsätta att analysera, sätta upp regler och gnälla på dem som gjort samma sak på andra sätt.



I mer lokala Tidningen Södermalmsnytt står det att några vill bygga stans största budgethotell i Hornstull. Några andra vill bygga en galleria. Det får de väl göra men snälla säg som det är att ni räknat på det och att det finns stålar att hämta isället för att komma med floskler som "Hornstull är stans enda sunkområde" (visst väldigt sunkigt med bostadsrätter som kostar 40 000 - 50 000 kronor kvadratmetern) eller "Det kan bli samma lyft för Hornstull" apropå vad Västermalmsgallerian ska ha gjort för Fridhemsplan (ja för oj vad jobbigt det är med den där tiominuterstransporten med fyrans buss till just Fridhemsplan eller tunnelbanan till Götgatan när vi känner det där enorma innerstadsbehovet av att shoppa på Granit, Ordning & Reda, Designtorget, Pocket Shop eller liknande).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå där, baktala nu inte Västermalmsgallerian: Att handla där efter tre fyra timmar på Dovas ger shoppandet en helt ny innebörd!

Martin sa...

Västermalmsgallerian får så gärna ligga kvar där den ligger (så länge den inte ger sig på Dovas)..