tisdag 28 november 2006

Skivkonsten (del 1)

I somras gjorde jag mitt kanske mest vitala inköp i konstväg så här långt (inte så svårt eftersom mina inköp i konstväg tidigare varit ganska begränsade).

Det var Art Vinyl som låg bakom försäljningen och det rörde sig bara om ramar men inte vilka ramar som helst. De är extremt enkla att rama om i och helt plötsligt är det möjligt att ha vernisage hemma precis så ofta som andan faller på. Det har blivit lite olika mer eller mindre tydliga teman så här långt. Idag får ni se den första hängningen



Det blev lite reflexer i tavlan längst till vänster men det hindrar er säkert inte från att se att temat var grön brittisk åttiotalspop med från vänster till höger; Housemartins - London 0 Hull 4, Dexys Midnight Runners - Searching For The Young Soul Rebels och Smiths tolva William, It Was Really Nothing.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjusig konstsamling, men ärligt talat: Går Housemartins att lyssna på i dag? The Beautiful Souths kommande storhet till trots. Känns liksom som om Housemartins gör sig bäst inom glas och ram.

Martin sa...

Klart att Housemartins går att lyssna på Magnus (kul att du fick med ditt namn nu!). Inte minst den utmärkta BBC sessions cd:n som släpptes tidigare i år. Den lär vara med när årets bästa återutgåvor ska listas.