tisdag 20 december 2011

Gå rätt i granskogen vid Zinken

Lax gravas på balkongen. Granen står bredvid. Det ligger en hund begraven vid Zinken. Snudd på. Jag och K drog iväg. Vi skulle köpa gran. Tjacka gran som Chaka Kahn sjöng. Eller inte. Vi gjorde upp affären med två unga killar vid tunnelbanenedgången. 500 för en gran. 450 efter prut och val av en lite mindre. Skitdyrt men jag orkade inte mer. Inte K heller. Jägmästarstudenter var de minsann. Från Skogshögskolan. K och jag vandrade hemåt. Utanför Zinkens IP såldes fler granar. De såg fina ut. Minst lika. Jag försökte att inte lyssna men hörde ganska tydligt en av gubbarna säga 340 spänn. En impuls sa gå tillbaka en annan sa gå hem och ät. Jag gick hem och åt. Enligt rapporter kostar en gran 300 kronor i söderort och 200 i något köpladecenter jag aldrig vill till. Om samhällsekonomin är räddad nu kan ni förmodligen tacka mig lika mycket som den för dagen räntesänkande Riksbanken.

4 kommentarer:

Niklas sa...

300 i Högdalen, men det var för någon vecka sedan. Har ingen aning om huruvida de höjer priset i takt med att julafton närmar sig eller inte, men det skulle inte förvåna mig. En fin gran fick vi i alla fall. Tät.

Martin sa...

Bra med fin gran. Minns de jag brukade få förr. När farfar kom förbi med en gran och ställde utanför dörren. En han huggit själv i egen skog. Jag saknar det.

Niklas sa...

Några bekanta till mig gick faktiskt ut och högg sig en gran. I Stockholm. Det får man inte göra.

Martin sa...

Sannerligen inte.