söndag 25 december 2011

Juldag i Hornstull

Vi åt förstås rester. Lika goda eller godare. Vi lade förstås pussel och läste böcker. Vi vilade och tog det lugnt. Jag smet iväg några timmar. Ned till Mickes med den Skånemagnus som även är känd som Spengpmagnus. Köpte ett par LP med Isley Brothers och några singlar. Vi letade en bar sedan. Hornstull var tillbommat. Det var vid tretiden. Endast Corso var öppet. Jag var beredd att begå debut där men luften var för mättad. Vi traskade åt Zinken till men det var stängt,stängt, stängt. Fortsatte mot Bysis och se på Dovas fanns en öppen bardisk och ett par platser. Vi satt ned. Pratade, gladdes åt soullåtarna i högtalarna, drack en öl, knaprade i oss några starka nötter och skildes åt utanför. I morgon är det annandagsbandy på Zinken, i dag låg det som en dimma över isen. Förstärkt av strålkastarskenet. Gräsmattan i Tanto är grönare än den var i juli.

2 kommentarer:

gudmundson sa...

Corso är underskattat. Ett ställe för, hur ska man säga, konässörer. Bara proffs i publiken. Stänger tidigt, dessutom. Börjar man i tid finns ingen anledning att vara ute och drälla på stan efter klockan 21.

Martin sa...

I sanning professionell inställning. Tror det var det som fick oss amatörer att backa. När allt annat i Hornstull var stängt blev koncentrationen av erfarenhet helt enkelt för stor på Corso.