lördag 5 juli 2008

Vätskekontroll (Cykelomslag #10)

Vi hade lite anledningar att fira igår. En balkong som vi fått tillbaka efter renovering, en semester, ett nytt jobb, ett gammalt som är historia, värmen och de lata dagarna som ligger framför oss. Vi gjorde det med några vänner, jordgubbar och flaskor med bubbel i. Inga stora mängder men för ovana småbarnsföräldrar blir det ändå viktigt att tänka på vätskepåfyllning i värmen i dag. Vad kan vara bättre än att sköta det där med en vattenflaska från Tour de France när den stora tävlingen kickar igång just om några timmar. Ingen prolog i år utan nästan 20 mil direkt från Brest till Plumelac. 12.00 börjar Eurosport sända. Nu är det verkligen sommar.



Om ni behöver något att lyssna på till starten går kan jag just nu inte tänka mig något bättre än Neil Youngs Chrome Dreams. Den som skulle ha getts ut för länge sen. Inte nummer II. Vännen J såg till att den kom med posten igår. Jag är väldigt glad för det.

Behöver ni läsa något i dessa så kallade Lex Orwell-tider slår ni förstås till på Nere för räkning i Paris och London. En påminnelse om att han var rolig också, om än med svärta, Orwell och en knivskarp skildrare inte bara av framtida skräcksamhällen utan också baksidorna vi helst inte ser i vår vardag. Undrar var den där vattenflaskan är tillverkad och under vilka arbetsförhållanden...

2 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Spurten var fantastisk! Valverdes fartökning i sista kurvan - i en uppförsbacke!!!- är bland det häftigaste jag sett på bra länge.

Den något äckliga berättelsen om en maträtts tillagning och färd från kök till restaurangbord är förevigt fastetsat i mitt minne.

Martin sa...

Ja han hade skapligt tryck i benen!