torsdag 18 februari 2010

Rapport från en luchrast

Ena hissen var trasig. Jag tog den andra ned. Lät den bärbara vila. Gick till Åhléns. Inget sällskap. Ärtsoppan god men lite tunn. Pannkakorna sådär och dåligt värmda. Läste några sidor i Mannen som såg tågen gå förbi. Bläddrade i Metro och City. Gick en sväng. Letade hyllbärare. Hittade inga. Insåg att Stadsmisionen nog tagit över Home-butiken. Det byggs om på Hemköp. Rörigt. Gick tillbaka. Tänkte något lite på hur gott det var med sjömansbiff i Svedmyra igår, på hur väl kollektivtrafiken och jag tajmade varandra på vägen hem. Till i morse var vi tillbaka ur synk igen. Saknar familjen. Mycket. Tog den hela hissen upp igen.



Tracey Thorn ger bort en låt från sin kommande skiva här. Den heter Oh, The Divorces! och låter bra. Tack Fredrik för tipset.

2 kommentarer:

Martin sa...

Kanske inte Simenons allra bästa, men visst är det en bra bok. Försökte en gång få en fransk regissör att erkänna att han snott hela storyn till sin senaste film men från att ha sagt att romanen var bra gick han till att aldrig ha hört talas om den.

Nåväl, i morgon bitti kommer Paul Weller till BBC Radio 6-studion, någon gång mellan 8 och 11, vår tid. Finns att lyssna på under en vecka här: http://www.bbc.co.uk/6music/shows/shaun_keaveny/

Martin sa...

Jag tycker att det är en fascinerande stämnning i boken. Det är som att det hela tiden finns ett litet filter mellan läsaren och texten. Vilken film var det?

Tack för tipset om Paul!