onsdag 22 september 2010

En skivköpares marginalanteckningar

Jag köpte ett tiotal skivor i dag. Det var inte första gången och inte sista. Jag betalade hundra kronor. Ingen av de där plattorna har förstås med vare sig nuet eller trender att göra men där fanns bra låtar. Bara en sådan sak som att hitta något slags countryboogierockplatta (Southwinds Ready To Ride) med en ung Moon Martin i sättningen. För den som kan tänka sig vinylplattor som har smärre skavanker eller bara är allmänt svårsäljbara är det sannerligen skördetid. Lyssna bara på Lalla Hanssons smått fantastiska översättningar av polpulära låtar som The Boxer och Me and Bobby McGeeUpp Till Ragvaldsträsk.



För den som köper samma gamla skivor igen och igen i mer och mer påkostade cd-utgåvor är tiderna också goda. Inom kort släpps Dexys Midnight Runners Searching for the Young Soul Rebels och The Jams Sound Affects (med en democover på Kinks Waterloo Sunset) i de luxe-versioner och sedan väntar de båda klassikerna Hollywood Town Hall och Tomorrow the Green Grass med Jayhawks. På tal om Jayhawks har jag fortfarande inte köpt Mark Olsons soloplatta från i somras, inte heller nya Säkert!, Lloyd Cole eller Paul Heaton. Om någon vet hur man fixar en gillestuga till en lägenhet tas tips tacksamt emot. Det samma gäller om någon sitter på mp3 länkar till Paul Heatons framförande av Costellos Alison eller Paul Wellers framförande av Zombies Time of the season som bägge har kunnat höras på engelsk radio nyligen.

4 kommentarer:

Per sa...

Glöm inte Orange Juice-boxen. Visserligen lite annan nivå än att köpa om skivor i de-luxe-versioner. Men en box är alltid en box.

Fin Lars Gustafssonsk rubrik förresten!

Martin sa...

En box är ju det...

Tack!

Magnus S sa...

Ahh, "For Fox Sake vol. 1"... gillar den plattan skarpt!

Martin sa...

Kan tro det Magnus!