måndag 13 september 2010

Framtiden börjar innan du tror

Regnet faller över föräldraledigheten, Hornstull och valaffischerna och jag vet ju att jag inte borde irritera mig men ändå. Framtiden börjar i klassrummet och så Furir Skogsdunge som flinar upp sig på det. Hey, boy, I've got news for you. Framtiden börjar bra mycket tidigare, till och med innan förskolan. Den börjar, eller står snarare just nu och stampar på stället, redan någonstans där mammorna och papporna inte ens delar någorlunda lika på föräldraledigheten. Försök att komma ihåg det nu för det blir både läxförhör och betygssättning senare och vem vet rätt vad det är kanske skolagan är återinförd också...



På tal om aga. Borde inte familjen själv bäst kunna bestämma om det där med barnaga också? Precis som med föräldraledigheten menar jag? Ska politiker verkligen lägga sig i sådana saker? Familjeangelägenheter och vetandet om vad som är bäst för det egna barnet brukar väl ändå familjerna ta hand om bäst? Välja ledighet, välja förskola, välja skola och så vidare... Funkar det inte riktigt bra med den valfriheten för familjen kan vi ju kanske bara ge lite extra barnbidrag till dem som inte slår sina barn? Pengar som morot brukar ju vanligt folk gilla (även om det just nu kanske inte råkar räcka för att papporna i någon större utsträckning ska vara hemma med barnen) och det är väl just sånt som politiker ska syssla och pyssla med? Lite lagom valhänt framsträckta morötter.

På tal om pengar ska ni helt gratis få ett valaffischtips nu i slutspurten. Framtiden börjar i den egna plånboken. Det låter väl klatschigt och bra? Det är ju trots allt många fler som är intresserade av den egna plånboken än av skolan. Framtiden kan ni nog också skippa förresten, den verkar inte intressera så mycket. Nuet börjar i den egna plånboken. Perfekt, där har vi valrörelsen 2010 i en smidig liten slogan, då kan jag gå och ta hand om den där lilla tjejen som ligger och sover middag här hemma.

3 kommentarer:

Vinlusen sa...

Gillar!

Anonym sa...

Took me time to read the whole article, the article is great but the comments bring more brainstorm ideas, thanks.

- Johnson

Martin sa...

Tack och bock.