fredag 18 mars 2011

Herr Alarik är sin egen loppis

Barnens farmor har varit här, mormorn är det nu. I kombination med snön som så ovälkommet föll över Hornstull i dag gav det timmar av ordningsskapande i klädkammaren och källarförrådet. Julsakerna är samlade i en kartong. Det finns tomma hyllmeter. Dessutom passade jag på att fynda lite. Den som har Herr Alariks källarförråd behöver ju inte gå till Mickes för att kunna höra Bluebells sjunga The Ballad of Joe Hill eller dansa till Malcolm McLarens Double Dutch, lyssna på Mona Sahlins brorsas bästa låt eller läsa Gunnar Mattssons Sovstadsparadiset. På kuppen fick K äntligen höra Rutan, Prickan, Randan och Vita Bergens Polis. Och sen var det blandbanden...



Jag plockade ihop dygt halvfulla kartonger till fulla också. En halv bananvariant innehöll band. Mest glädjande kanske var Blake Carringtons demo med den fantastiska The Ball Was Out och ett med en konsertupptagning från sena mitten av 80-talet med Sharing Patrol men där fanns också inspelningar av radioprogrammet Ny Våg, Eddie Nelson med band (Casion) (för den som vill ha något ännu obskyrare fanns Hagen Boys live från Hamregården också) och mängder av blandband från åren jag jobbade på Café Genomfarten, tågluffade och åkte på rockfestivaler. Några av dem kommer att presenteras utförligare framöver.



Vi kan väl lika gärna som med något annat börja med kassettbandet med det lätt osmidiga namnet ÅTTONDEISJÄTTENITTONHUNDRANITTIOETT. För er som fortfarande hoppas på det där med "All the music, all the time" kan meddelas att låtar som The Yachts Love you, love you, Chris Hill's Everything is Everythings My baby said she loved me this morning, Danny Hensworths Mr Money Man, Robert Brobergs I wanna be a machine, Imperiets engelskpråkiga Running in the rain, John Lennons My Mummy's Dead och några till saknas på Spotify i skrivande stund. Ni får ta det för vad det är.



Jag hittade gamla frimärken från Afrika också. Bland annat med texten Libia Colonie Italiane Poste.



Vi åt fantastiska hemgjorda fiskbullar med blomkålsmos och finsallad till middag. Ett gott glas vitt till. Nu ligger snön vit på taken i Draken igen. Alla har sina sätt. Jag tänker lägga mig i badet och läsa om The Smiths i Mojo.

Inga kommentarer: