onsdag 6 juni 2007

Uppsamlingsheat VI

Det har varit en lite hektisk vecka. Där fanns en inte helt rolig nyhet och dessutom hade K sitt livs första magsjuka i onsdags kväll. Allt skulle upp och hon var så otroligt liten men också oväntat lugn. Verkade mest förbryllad över att hon skulle bada och duscha mitt i sin natt.



Mitt i allt detta skulle en fest sys ihop. 100 pers kom, åt, drack, trivdes, dansade och sa snälla saker. Väldigt kul och dessutom är det alltid skönt att få slappna av när det är över. Morgonljuset över Hornstull när jag och L rullade hem K vid fyra, halvfem natten mellan lördag och söndag var fantastiskt.

På den tid som varit emellan har jag försökt läsa Vindens Skugga av Carlos Ruiz Zafón och så har jag lyssnat väldigt mycket på Jackson Brownes For Everyman. Jag måste nog köpa hans plattor enligt Kritans tips, från en kommentar till en tidigare post, snarast. Dessutom betar vi fortfarande av I Mördarens Spår och This Life på dvd.



I morgon är det dags för nationalstatsfirande. Jag minns hur det var förra året. L och jag tog en promenad på Långholmen för att slippa vara en del av något slags blågult stinskollektiv som förväntas fira riksgränsen och andra förlegade kvarlevor från en värld som för länge sedan borde vara borta. På bortre långsidan började det driva över ord från Kungsholmen där ett mentalt bajsbrunt sällskap samlats. Allt gick inte att urskilja men dumheter om etnisk rensning av svenskar i Sverige och annat gick fram alldelles för bra. I år sammanfaller det hela med en EM-kvalmatch i fotboll. Heja...

Eftersom det är över ett år sedan vi gifte oss kändes det inte så viktigt med en riktig bröllopsvals. Vi inledde dansen med de här låtarna istället: Nothing can change this love med Sam Cooke, The way you look tonigt med Kevin Rowland och Love dont come no stronger (than yours and mine) med Jeff Perry. Fullkomligt fulländat.

Tyvärr hittar jag inte någon av dem på nätet men Kevins Young Man är ju alltid värd att se och höra.



Är det någon mer än jag som undrar om DN hade skrivit lika mycket om Stieg Larssons nya bok de senaste veckorna om de inte hade säkrat rätten att köra den som sommarföljetong? Själv ska jag försöka läsa den som sådan. Det blir intressant att se hur bra den är när drivet, som så ofta är en viktig del i svenska deckare, hela tiden avbryts.

När jag letade lite i källarförrådet härom sistens hittade jag mina gamla byggklossar från barndomen i en gul tygpåse. Det finns inga ritningar till hur de där klossarna ska staplas på varandra.

Inga kommentarer: