måndag 3 mars 2008

Rock n' Roll i närförort

Jag tog mig faktiskt över liljeholmsbron i lördags och såg några band. Det var inget fel på musiken även om ekon av The Jam vid tiden för Funeral Pyre, Gang of Four och tidig sjuttiotalshårdrock inte fick mig att studsa. Studsade gjorde jag dock av lokalen. När det stod taverna trodde jag att det var källaren på någon pizzeria men det var verkligen en till synes direktimporterad taverna som hade svårt att stå emot vårt svenska klimat och som jag häpnar över att ingen myndighet stängt. Dörrarna slog i vinden, de rödtejpslagade englasfönstren läckte värme, mer än halva taket var en pressening, baren var en lucka i väggen över gården, trapporna var murkna, det droppade här och där och att värmeljusen placerats direkt på fönsterträt gjorde att jag hade letat nödutgångar om det inte varit för att det utan större problem hade gått att kliva rakt ut genom väggen. Jag borde säkert förfasa mig men oj vad jag gillade stället.


2 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Ah, herrn har vågat sig till Greken i Kransen. Jo det är en upplevelse. Man bör dock inte vara stressad när man går dit, kanske till och med beställa två öl åt gången...

Martin sa...

Kan tänka mig att det är en bra strategi på somaren. Då stället definitivt ska få ett återbesök. Nu var dock inte trycket på baren så hårt.