torsdag 15 maj 2008

Räven junkar över Katalin

Jag var ju ganska peppad på att Rävjunk till slut släppts på cd. Men har jag tagit tag och köpt den? Nej. Jag var ju ganska peppad på att Rävjunk ska ge konserter. Men ska jag gå på den första på 16 år på Katalin på lördag? Nej. Däremot drack jag i morse morgonkaffe ur sångaren i Automanias termos, om vi nu ska fortsätta att anknyta till Uppsalas punkhistoria.

4 kommentarer:

gudmundson sa...

Jag vet inte hur haj du är på det där med Facebook - men där har bildats en ganska rolig grupp vid namn Uppsala Punx 1978-82.

En massa personer har scannat in sina gamla konsertfoton och tidningsurklipp och flyers. Jag kom ju till stan långt senare, men kan ändå njuta av att se Petter Eklund i N-Liners, Bengt Bengtsson i The Riots, ja, och alla gamla vrak från Uplands Nation som jag ju än idag brukar träffa då och då.

Här har du adressen om du bestämmer dig för att komma över till den onda sidan:

http://www.facebook.com/group.php?gid=6155623308

Sånger från nedre botten sa...

Tydligen var en av de första punkfanzinen från Uppsala, också hämtat från ansiktsboken, men från gruppen "Vi som kommer att dyka upp på Punkröjet på Berns"

"Sveriges första punkfanzine Go Punk (omdöpt till Scratch från nummer 4) från 1977-1979. Redaktionen höll till på Övre Slottsgatan i Uppsala.

Vad pressen sa:

Expressen 28 maj 1977: ”Sverige har fått en punktidning. Den ser ut som engelska Sniffin’ Glue, en stenciltidning. Den heter Go Punk och kan fås mot x kronor från… Innehåller lite om Ramones och andra punkgäng.”

Expressen 23 juli 1977: ”Go Punk, stenciltidningen, har ett nytt nummer ute. Det är fylligare och bättre än det första och handlar om Ramones och Clash och massor av plattor.”

SvD 29 juli 1977: ”Go Punk med utgivningsort Uppsala har hamnat i vår brevlåda. Go Punk är precis som sina engelska motsvarigheter en stenciltidning och uteslutande punk-inriktad med nyheter och recensioner i konventionell stil (om nu ordet över huvudtaget är användbart i sammanhanget).”"

Martin sa...

Tack för tipsen. Ständigt denna ansiktsbok. Jag kanske ska ompröva att gå med eller också inte. Innebär detta att Facebook nu äger en massa foton på gamla punkare och fanzines från Uppsala?

Sånger från nedre botten sa...

Jajamensan, om den som lagt in dem inte hävdar kåppyrajten.