fredag 29 oktober 2010

Hyllning till Hornstull

Eller ja mer specifikt till Mickes Skivor men eftersom butiken känns så mycket som mitt Hornstull får rubriken stå. En torsdag. Barn lämnas på förskola, ett annat gungas, det jäktas mellan matbutik, mat och sömn. Barn ska hämtas. Att då få slinka in en kvart på Mickes, bläddra igenom de senast inkomna tiokronorsplattorna, byta några ord om avslutningen i fotbollen respektive premiären i bandyn, plocka ihop åtta plattor, lägga dem på disken, skiljas från 70 kronor och rusa vidare, det är ett andningshål, en välbehövlig paus. Ni har några smakprov från de av plattorna nedan som ni även hittar på Spotify på Herr Alariks tiokronorsfynd 28 okt 2010. Jag tog låt ett och två från den ena, låt tre och fyra från den andra och så vidare innan jag förstås avslutade med tolvtumsmixen på Kirsty MacColls He's On The Beach. Amazonas, Legendary Lovers och Vilhelm Moberg lyser med sin frånvaro på Spotify men ni hittar dem förhoppningsvis i fyndbackarna.

8 kommentarer:

Niklas sa...

"Born Sandy Devotional" för en tia är ju verkligen ett fynd. Inte en helgjuten platta, men ett par riktiga fullpoängare har den ju.

Magnus sa...

Blir riktigt nostalgisk när jag ser fynden; har i varierade utsträckning lyssnat på dina plattor när det begav sig. Bortsett från skivan med Vilhelm Moberg, fast det tror jag att jag kan leva med. Herregud, en del av musikerna har jag till och med spelat korpfotboll med …

Jörgen sa...

Låt ett och två från Party är kanske ett symetriskt val, det är ju som det är med Iggys åttiotal. På Party är det ju B-sidan som är bra, Pumping For Jill är en av mina favoriter och Bang Bang svänger på bra. Plus att Sea of Love-covern visar en crooner-Iggy som man fått se allt för lite av.

Annars håller jag med Magnus om nostalgi, förutom korpfotbollen då. Jag har hållit på och ansa i min nyuppackade gamla skivsamling och jag plockade faktiskt bort Amazonas i förra veckan.

Martin sa...

Spotify-låtaena kom inte i samma ordning som på bilde- Triffids är först ut följda av Mano Negra, Iggy (så Pumping for Jill kom med) och DDr Feelgood.

Triffids sålde jag för länge sedan när jag köpte den på cd men det känns bra att ha vinylen igen.

Amazonas kanske var roligare att höra igen än att höra igen men jag tycker att Legendary Lovers överraskade positivt.

Tack för att ni kommenterade!

Anonym sa...

Väldigt fint skrivet i all sin enkelhet. Det är nästan så man saknar Hornstull lite... :)

Martin sa...

Tack Jeppe! Ta med dig T och kom och häng i Hornstull någon dag. Kan tänka mig att du inte fullt ut kollade in lekplatserna när du bodde här.

Kritan sa...

Åh, vad jag lyssnade på Party. Insåg nu att jag i huvet alltid sett b-sidan som a-sidan.

I morgon kommer Lust for Life som CD i posten. Kanske är dags för en Iggy-höst vid 43.

Fast ikväll blir det Party på vinyl.

Martin sa...

Iggy-höst kan det bli. Men fatta att jag inte hade Party!? Har haft den inspelad för länge sedan men sen... Skönt att det är åtgärdat.