lördag 14 maj 2011

Lördag i Hornstull

Kvällen i går slutade på Snottys. Vi hade firat att kollega P ska gifta sig. Det började med att jag för första gången tog ett dopp på Liljeholmsbadet. Efter närmare tio års boende i Hornstull. Vi fortsatte med middag på Moldau. Den där stora schnizeln och snaps kryddad med alpörter. Det blev en bra kväll. Trots att regnet och humöret föll strax innan.

Dagen i dag. Jag stod i rabatten. En grep i handen och brännässlor att bekämpa. Solen tittade fram. Det var en helt annan stund men bra den med. Människor som arbetade sida vid sida för något gemensamt om än något så banalt som en bostadsrättsförenings gemensamma gård.

Blogger tog pausen några dagar och därför gjorde bloggen samma sak. Ni missade poster om att Wild Swans fullängdare äntligen är på gång, om hur jag vaknade tidigt en morgon, väcktes tidigt en morgon, läste för P i biblioteket och sen när hon somnat om tack vare en geting som flera dagar tidigare motats ut genom vädringsfyndet hittade några bra texter i det gammla nummer av Perfect Pitch som då användes som påtryckningsmedel.

Sirius har just nu tappat ledningen borta mot Dalkurd. 1-1 med halvtimmen kvar.

Vi spelar Vegas version av She just nu. Den låter väldigt bra. Spotify försvann när jag blåste om datorn. Jag saknar det knappt men det kommer nog att få till följd att jag köper min första låt på iTunes. Det blir förstås Över Kilsbergen med Parker Lewis. Vi har spelat Babylon Blues platta I labyrintens hjärta en hel del också och jag har till slut insett att Van Morrisons Redwood Tree som jag trodde var en bortglömd albumpärla i själva verket var en mindre singelhit (med Jackie Wilson Said (I'm in Heaven when you smile) på andra sidan).General Johnson dog ju i vintras och nu finns Arista-plattan han själv ogillade äntligen på CD. Bland bonusspåren hittar ni discomixen på Let's fool around som jag för ungefär tio år sedan köpte på tolva på numer nedlagda Dance Tracks i New York. Då var dollarn dyrare än pundet är nu och den kostade mer än dubbelt så mycket som den cd jag i går beställde begagnat från Amazon. Då har jag inte räknat med flygbiljetten.

Medan jag stod i rabatten med grepen och brännässlorna fyndade familjen hos den fina lilla loppiskvinnan. Tant Brun, Tant Grön, Tant Gredelin och Farbror Blå till K, ett kakfat till oss vuxna och en så fin räkneleksak till P. Lilla P. Hon svansar omäxlande vid mormors och mina fötter just nu.Tiden går fortare än jag skriver tecknen. Vi spelar Let's fool around nu. Gör det.

2 kommentarer:

Dagsländan sa...

Hej M.
Ska han gifta sig? När? I sommar? Som du skrev... det vore himla trevlig att ses. En öl eller fika? Kram Ulrika

Martin sa...

Så sägs det. Jag är hopplös för kvällsaktiviteter just nu men gärna en fika. Slå en signal om du har tid över på stan.