tisdag 24 maj 2011

Scattered (Låttips #121)

Senast jag försökte fick den inte bäddas in men nu är det visst helt ok för er att kolla videon till Kinks fina Scattered från 1993. Jag tycker föga förvånnande att ni ska göra det. Jag såg Kinks i just den vevan och hela förbandet Blur kunde ses digga våldsamt i publikhavet. Anledningen till att låten dök upp här just nu är att jag kollade låtlistan till ett blandband över hos This is Pop?. Precis så där som det ska funka. En annans låtval, i det här fallet Did Ya, inspirerar till lyssnande på ännu en låt och kanske går jag med tanke på minnet ovan vidare till Blurs Popscene sen och så vidare till ännu en och ännu en och...

Scattered tog sig faktiskt in på min personliga Tio i Topp med Kinks för ett antal år sedan och jag tror banne mig att den ligger kvar där även i dag.

3 kommentarer:

Filip sa...

Vad fint att se en vackert fårad Ray framföra ännu en undangömd 90-talspärla. Den tackar jag för.

Vilken dröm att se Kinks och Blur samma kväll. Synen av ett ungt Blur som diggar våldsamt i publikhavet till sina självklara hjältar gör mig väldigt avundsjuk. Sällan har väl övergången mellan två brittiska popgenerationer känts lika naturlig.

spengochrille sa...

Tack, den här hade jag totalt glömt bort. Ett bevis på att om man har extrem låtskrivartalang så varar den för evigt även om man ibland gömmer den bakom ambitionen att vara med sin samtid och sönderproducerar sina plattor.

Martin sa...

Kul att kunna tipsa sådana musikrävar som er. Det var en ganska fantastisk kväll Filip.