torsdag 31 januari 2008

Något slags bildlös liten uppsamling

Jonken skrev om Gregory Isaacs på Spengo för några dagar sedan och nu snurrar Extra Classic hela tiden.

Sånger från nedre botten är en fantastisk källa när det gäller att hålla koll på vad som händer och inte händer i landet och staden. Nu senast om bidragsfusk.

Ica har åtminstone gott om banankartonger att ge bort. Snart är halva bokhyllan packad. Tack för erbjudandet om flyttkartonger PerB. Om de behövs hör jag av mig men nu ser det faktiskt ut att klara sig ändå.

Semmelsäsongen har tjuvstartat. Dellons är fantastiska.

Majlard önskade sig framtida idrottsstjärnor i SvD idag. Jag vill ha en MotoGP förare istället för Formel 1 (där det hela tiden känns gulflaggat), en kvinnlig tennisstjärna som slåss om Grand Slam-titlar, en ny bordtennisstjärna som kan ta över efter Äpplet, J-O och Jörgen, en medeldistanslöpare i världsklass (det är ändå något visst med 800 och 1 500 meter) och faktiskt och gärna lite konståkningsspetskompetens. Varför inte ett par? Ni har kanske andra förslag?

2 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Tack, jag rodnar. Jo, jag har en liten önskan en ny Fåglum, fast ändå bättre.

Jag hoppas att du bara läser Majlard för att du är nyfiken på hur en sjuk hjärna fungerar: "Vad är det som gör dessa bröder från Balkan till sådana tekniska och temperamentsfyllda vinnare? Eleganta och elaka på samma gång för de arvet stilenligt vidare från generation till generation". Notera egenskaperna 'Eleganta' och 'elaka', är inte alla juggar och ex-juggar det? Som negrer, du vet, de som har rytmen i blodet.

Fast tydligen har Majlard nu tagit Z till sig -inte en gnällrad på länge- att han får förekomma och hyllas i en krönika: "Malmösonen Zlatan, med föräldrar från Bosnien och Kroatien, behandlar ju också en boll med Balkanbriljans". Balkanbriljans...
..suck.

Martin sa...

En bättre Fåglum. Det vore något. Så länge får vi väl hoppas att Gotland tar några kraftiga tramptag framåt.

Majlard är en intressant sak med att ha bytt morgontidning (fast det är ju egentligen inte så stor skillnad eftersom jag nästan alltid läser den som inte kommer i lådan på fiket). Det är faktiskt helt omöjligt att veta vart hans texter ska ta vägen. Det är på gott och ont men han är onekligen ganska egen i en annars enformigt likstöpt krönikörkår.