onsdag 15 juni 2011

Onsdag förmiddag i Hornstull

Vi gick en sväng till Hemköp efter lämning. Jag och P. Eftersom blöjorna är billigast där. På väg tillbaka väntade vi på att Myrorna på Hornsgatan skulle öppna. Anläggningsarbetarna utanför ondgjorde sig över moderna cykelställ och och något en av dem kallade lasercyklar. Vi köpte en röd liten Ferrari till P och två James Ellroy till mig för 45 spänn.

Förra veckan köpte jag fyra musiktidningar. Mojo, Uncut, Word och Novell. Alla hade män på omslaget, Mauro Scocco var väl den senast födda. Word var framme vid nummer 100. De hade bilder på alla sina nummer och färre än en tiondel hade kvinnliga cover stars. Däremot hade många av de cd som följt med tidningen tecknade tjejer på omslagen. Gärna lättklädda. Word brukar ibland anses vara lite intelligentare än sina gubbrockiga kumpaner men vissa saker är som det är. Jag gick för övrigt mest igång på att det ska komma en stor Small Faces box och att det släppts en BBC variant till med Beautiful South. Och så blev jag förstås lite upprörd över att Reg King inte var med i uppräkningen av stora brittiska r'n'b-röster också. Vissa saker är verkligen alldeles precis som de är.

Öppningen på Håkan Hellströms live från Way Out West i deluxe versionen av 2 steg från Paradise är för övrigt helt fantastisk men det visste ni förstås redan. Jag tror för övrigt att jag upptäckt Arab Strap. Ett drygt decenium senare eller så. Fast ska ni investera era surt förvärvade skivhandlingsslantar maximalt den här veckan är det hit ni ska.

Wild Swans har för övrigt kommit i brevlådan och den låter förstås bra men jag spelar faktiskt minst lika mycket låt sex och sju från cd:n med Susan Pillsbury och förstås Rickie Lee Jones Firewalker. Fast det är åt Håkan som händerna klappas av P.

Lite bilder på det där så har vi nog faktiskt nästan en vintage Herr Alarik-postning.

2 kommentarer:

Niklas sa...

Yeay för Arab Strap! Vilken skiva började du med? Kolla gärna upp Malcolm Middleton också. Lite poppigare, men lika bra.

Martin sa...

Hittade Elephant Shoe för 20 spänn på Mickes. Popigare gillas. Ska ge honom en chans om jag hittar.