söndag 19 juni 2011

Söndag i Hornstull

Regnet gräset längtat öser ned över Tanto. Vi hålls här inne. Slår in paket, ritar, sover på balkongen och lyssnar på musik från ett allt avlägsnare 1971.

Vi hade SJFG här i fredags. Inget märkvärdigt men väldigt trevligt. Pasta med tomatsås, marängsvisch, ett glas rött. Barnen lekte och alla målade vattenfärg.

I går turistade vi en smula här hemma på Söder. Tog med oss två kassar urväxt och en gammal kaffemaskin till Stadsmissionen, hängde på Mariatorget, fönstershoppade och åt en pizza/kebab-lunch på Björngårdsgatan.


L kom tillbaka från Moderna museet och vi åt varsin hem- och nybakt muffins innan kosan styrdes mot Svedmyra (kolla på tal om bak detta). Regnet föll men ersättningsbussarna gick som de skulle. På plats hade SpengoMagnus dukat upp för sitt fyrtioårsfirande. Vi återsåg lite vänner, vi åt gott, vi for hem igen.

Utsikten in mot Södermalm från Gullmarsplans T-banestation i regnet är bra mycket mäktigare än man kan tro och vad ett enkelt digitalfoto kan förmedla. Som K skrattade när L lyfte och busade med henne.

Inga kommentarer: