onsdag 1 juli 2009

Not that way anymore (Låttips #65)

Jag har inte så mycket att skriva om det här. Bara att ni bör skaffa de inspelningar som Stiv Bators gjorde under eget namn mellan Dead Boys och Lords of the New Church. Samt att det är fantastiskt att det går att hitta sådana här inspelningar på YouTube. Not that way anymore. Killen hade onekligen en fantastisk popkänsla i skarven mellan 70- och 80-tal och låg följdaktligen på Greg Shaws bolag Bomp!



Den här postningen är en repris från Spengo och gårdagen. Är det sommartider så är det. För er som vill ha något nytt också kommer det några Spotifyspellistor med Stiv Bators här: studioplattan Disconnected, singel- och outtakessamlingen L.A. L.A. och singel- och outtakessamlingen L.A. Confidential.

6 kommentarer:

BRF Fågelsången sa...

Caramba!

Jag har inte lyssnat på Stiv bator på evigheter. Bättring.

Martin sa...

Kul att få påminna och det är ju aldrig försent att bättra sig eller hur nu floskeln går.

BRF Fågelsången sa...

Spotify har varit ganska obarmärtigt mot en massa plattor som var "bäst i världen", säg, november 1987. Det blir spännande att se hur Stiv klarar sig.

Go-Betweens, lite Church och Barracudas har klarat sig bäst. TV Personalities har alltid legat överst i skivhögen. Hur står sig TVP i Hornstull?

Martin sa...

TVP är lite akterseglade i Hornstull. Ska se om de kan få vind i seglen under semestern fast risken finns att jag hamnar i The Times istället. Det är nog främst de fantastiska singlarna och Evil Boy från Disconnected som klarat sig med Stiv. Fast de har å andra sidan klarat sig fantastiskt bra. En låt som den The Who-ekande Circumstantial Evidence är ju till exempel omöjlig att värja sig mot (varför någon nu skulle vilja göra det).

Jocke 13 sa...

Ja, Bators var grymt bra...

Här hittar ni även en
Stiv Bators playlist från mig.

Och Disconnected är nog en av mina absoluta favorit plattor.

Martin sa...

Tack för kommentaren och playlisten Jocke!