måndag 22 mars 2010

The Ballad of El Goodo (Låttips #87)

Jag var aldrig något jättefan, såg bara några låtar då på Lollipop och tog lång tid på sig med att hitta in i Big Star, ändå sved alla de där kommentarerna efter hans död till. Några av Alex Chiltons bästa stunder är verkligen musik som är så bra som den kan bli. "Years ago, my heart was set to live, oh But I've been trying hard against unbelievable odds. It get's so hard at times like now to hold on". Ni hör The Ballad of El Goodo och många andra av hans bästa stunder på en Spotifylista Alex is the man: Alex Chilton 1967-2000 by DickDodd som HL satt ihop. Vill ni läsa mer går ni förstås först hit.

4 kommentarer:

Kritan sa...

Låttips 87 är ett bra val. Satt faktiskt och spelade den häromveckan med hjälp av Lyricsfreak. En av deras bästa. Tycker BS är lite knepiga. Ett fåtal enormt bra låtar (färre en tio), och en del genomkackig skrikrock som är svår att begripa. Men när det är bra är det ju rysligt bra.

Någonstans i en vinylkasse har du Replacements underbara "Alex Chilton" kanske. Om inte, skaffa. Mycket, mycket bra. Kan du spela på Västra-festen, som en liten hommage.

Martin sa...

Bara att hålla med. replacements är tyvärr lite av ett svart hål hemmavid. Har bara en platta men "Alex Chilton" finns ju på Spotify och låter bra.

Kritan sa...

Gigantiskt svart hål här också, och det jag hört är också knepigt. Men det finns några grymma. AC t ex.

Martin sa...

Ja Replacements känns oftast lite avigt stökiga och sliriga på fel sätt för mig men någon med koll får gärna sätta ihop en spotifylista med deras bästa stunder och posta länken här.