måndag 21 juni 2010

St: Billy, Draken och lite Abba

Jan Gradvall skrev en läsvärd liten artikel i DI förra veckan apropå fotbolls-VM och skyddshelgon men glömde som så många gör att bifoga en länk till soundtracket. Herr Alarik hjälper dock till med hjälp av Billy Bragg och Red white and blue.



På tal om Gradvall så skrev han för några veckor sedan om Hans Arnolds omslag till Abbas Greatest Hits och det är förstås tokklassiskt men användes inte överallt. Köpte skivan begagnat på vinyl till en gravt Mamma Mia-önskande tre och ett halvtåring för ett tag sedan och på den kanadensiska utgåvan, på klassiska soulbolaget Atlantic, sitter abborna istället på en parkbänk omgivna av höstlöv. Anni-Frid och Benny råhånglar medan Agneta sitter och ser nollställd ut bredvid en Björn som läser någon trycksak om läkemedel. Bild kommer. Kanske.

2 kommentarer:

Peter sa...

Ah, men den bilden användes väl även i den svenska utgåvan. Mina föräldrars ex av dubbelalbumet har den i alla fall som inneromslag, vill jag minnas.

Martin sa...

Så kan det nog vara Peter. Tror inte jag sett uppviket på den svenska utgåvan sen Uppsala Stadsbiblioteks barnavdelning huserade i Gamla Gillet.
http://herralarik.blogspot.com/2007/05/uti-i-hundrade-r.html