söndag 3 juli 2011

Söndag eftermiddag i Hornstull

Jag sitter i soffan. Ser andra etappen i årets Tour de France på Eurosport. Någonstans i publiken står kollega P men vi har inte lyckats skymta honom. K står bredvid soffan och dricker varm mjölk med sugrör. Innan var vi nere i Tanto. Spelade 36 hål på VM-banorna. Vi var usla men det var kul. Det är en bra dag. Gårdagen var sämre. Kanske var det värmen och lufttrycket som påverkade humören. L fixar med blommorna i köket, P sover på balkongen.

Jag började läsa Fallet Vincent Franke av Christoffer Carlsson. Lemmybiografin är färdigläst. En tredjedel in. Jag köpte en åtta år gammal Mojo på Mickes och den var recenserad där. Ansågs hålla precis den där första tredjedelen och jag tänker inte invända. Fallet Vincent Franke. Den imponerar inledningsvis. Jag är lite ledsen att jag såg bilden på författaren och läste den korta beskrivningen om honom. Det är fånigt men ibland blir böcker bättre om man inte har någon bild av den som skrivit dem.

Om någon läsare har koll på om det finns en vettig utgåva med de åttakanalsinspelningar som Graham Parker under Dave Robinsons övervakning gjorde ovanpå puben Hope & Anchor i början av 1975 skulle ett tillhojtande uppskattas. Känns som att jag behöver dem.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du sätt P än????
Marianne

Martin sa...

Tyvärr inte.