fredag 28 oktober 2011

Ett litet uppsamlingsheat

Uppsamlingsheat. Det var länge sedan. Men det finns några saker.

Stone Roses. Hundratusentals biljetter sålda på en timme och allmän extas över att de återförenas. Låt oss hoppas att de är bättre än på Lollipop. En av de sämsta konseter jag sett.

The Patriots. Jag älskar att snubbla över ett sådant här band som mitt i 80-talet låtsades att det var 60-tal. Bam Carosu. Deras karriär som skivbolag borde ha blivit längre.

Dokumentären om John Peels viktigaste singlar verkar fem minuter in väldigt älskvärd. Första delen har ni här.På tal om Peel. Om ni händelsevis befinner er i närheten i kväll och har möjlighet att slinka in. Då är jag avundsjuk.


Jag läste efter tips från Gradvall på Twitter och Bodil Malmsten på bloggen Martina Lowdens text i DN i veckan och nu läser jag till slut boken Allt som legat där och väntat i bokhyllan. Den börjar både bra och referensstinnt.

På tal om AED Records. Lyssna på den här fina lilla spellistan.


Setlist by Analogue Enhanced Digital

Sist men inte minst viktigt. Jag köpte en skiva med Siw Malmkvist på lunchen i dag. Underbara Siw från 1970 för en femma på Myrorna. Hon gör en i mina öron fin version av Petula Clark-hiten Don't Sleep In The Subway på den. Försvenskad till Sov inte i tunnelbanan av Peter Himmelstrand. Jag köpte en platta till för en femma. Alf Robertsons Mitt Land från 1980. Den som hans som jag minns det hit-tolkning av Tom T. Halls Old dogs and children and watermelon vine finns på. Den som på svenska blev till Hundar, ungar och hembryggt äppelvin. Jag borde eventuellt hålla tyst om det här men jag är, om vi lyckas bortse från den stegrande nationalsången i bakgrunden, ganska svag för titelspåret från den skivan.

2 kommentarer:

Jörgen sa...

Alf är underskattad/bortglömd. Han var en man som brann för mycket och den i sverige som förvaltat countryns sentimentalitet på bästa sätt. Gjorde många bra försvenskade coverlåtar och skrev en hel del fina sånger själv också. Men det får man kanske inte riktigt tycka.

Martin sa...

Vet inte om man får. Tror att Håkan H lyssnade på Alf i dokumentären som gick på TV nyligen så han kanske är godkänd nu. Jag minns honom mest från köpekassetter och elorgelskompande i barndomen. Fyra band som hette "Country på svenska" och förstås även innehöll Mats Rådberg och Rankarna och Kicki Danielsson om inte minnet sviker. "Mitt Land" är en låt jag haft ett kluvet förhållande till i 30 år.