torsdag 19 mars 2009

Get Back (Låttips #54)

Herr Bergström som ju ständigt befinner sig i teknikens framkant skickade en länk till en sida där man kan kolla vilka låtar som låg etta på USA-listan (Billboards singellista) specifika dagar. Till exempel på sin födelsedag. Ja ni har ju redan sett rubriken så ni vet att jag välkomnades med Get Back. Bra låt förstås men som budskap till en nyfödd? Nu kom jag just att tänka på ryktet om att det är mono-återutgåvor på gång av Beatles plattor på cd. Någon som vet mer där? För mig känns det allt lite mer spännande än att The Fab Four visst ska bli TV-spel i september. Sen undrar jag förstås vilken låt som var listetta när du föddes?

6 kommentarer:

Magnus S sa...

När 4,8 kilo skånsk bebis kom ut i ljuset på Kristianstads gamla lasarett var det Carole Kings underbara "It's Too Late" som toppade Billboard och i England låg samtidigt Middle Of The Roads urjobbiga "Chirpy Chirpy Cheep Cheep" etta. Hemma i Sverige var José Felicianos "Shake A Hand" överst på Tio-i-topp.

Martin sa...

Av någon anledning förvånar det inte att du hade koll på fler listor. Om du vägde 4,8 kilo var ju Carole King-titeln onekligen passande.

Herr Bergström sa...

Honey Cone - Want ads!

Martin sa...

Ja vissa har det bra. För att höra låten och läsa lite mer om Hone Cone klistra in länken nedan i er webläsare och tryck på enter.

http://herralarik.blogspot.com/search?q=honey+cone

Anonym sa...

"I Can't Get Next to You" by The Temptations ackompagnerade nedkomsten av ett stycke Magnus Skarbo.

Martin sa...

Funky födsel!