torsdag 9 augusti 2007

Får det lov att vara en bit?

DN idag. Matsidan. Inget jag läser särskilt ofta men Upplandskubb. Ett bröd som varit, kanske fortfarande är, utrotningshotat. Baktid på sju timmar. Gräddning i en sluten metallbehållare i kokande vatten. Jag vill prova.

Vi köpte en cykelstol till K idag och en hjälm. Köpte en till mig själv också. Hjälm inte stol. Kanske hade behovet varit större på Uppsalas cykelbanor efter nationsbesök men det är nu det är dags. Minns en artikel jag skrev i Expressen för ungefär 10 år sedan. En man som cyklat in i en lastbil med huvudet före föreläste från rullstolen på Vaksalaskolan i just Uppsala. Jag borde ha tagit till mig det där mycket tidigare men bättre sent än aldrig. Fast ni kommer alldrig att få mig till att tycka att det är snyggt eller coolt. Men bra räcker just nu. De är för övrigt väldigt bra att ha att göra med på Cykelspecialisten på Långholmsgatan.

Nu finns det ett smakprov från kommande plattan med Stephen Duffy & The Lilac Time på MySpace. Hans plattor är fortfarande de senaste tio årens mest orättvist negligerade.

2 kommentarer:

Kritan sa...

n använder exakt den där modellen, tror jag. Och han är mycket nöjd. Ni har koll på att föräldrarna kan ha varsitt fäste på ramen, varvid man med ett enkelt handgrepp - tjena - kan byta cykel till stolen, va?

Martin sa...

Precis det var ett av de tyngre försäljningsargumenten. Jag bävar redan för det enkla handgreppet...