tisdag 7 augusti 2007

Bland skärvor och glas

Det var en så varm dag idag. Eller igår om man tittar på klockan. Semester som njutning i skuggan. Frukost på Cinnamon. Priviligerat liv. En svettframkallande cykeltur över Liljehomsbron. Ett misslyckat besök på Nordströms Trä. Inga lister. Men vad gör det när en brädgård luktar så gott. Stadsmissionen. Pocketfest. Nelson Algrens A walk on the wild side, Joseph Gallivans Oi, Ref!, Noam Chomskys Imperial Ambitions samt Mark Twains Tom Sawyer & Huckleberry Finn (vad jag älskade den på mellanstadiet). Sjuttio spänn. Jag vet inte när jag någonsin ska hinna läsa allt men jag kan inte låta bli att köpa. Kan inte låta bildningen och underhållningen bara försvinna. Det är som Annika Norlin sjunger, Varenda bok jag kunde komma över läste jag fast med läste utbytt mot köpte jag för att kunna läsa. Kanske kan det här föräldralediga året ge en chans att komma ikapp men efter att ha sett K forsa fram över golvet i gåstolen med ett leende från himmelriket inser jag att det nog är en väl stor förhoppning. Å andra sidan, en bokhylla med bara böcker man läst är ganska meningslös.

Inte nog med att jag köper fler böcker än jag hinner läsa jag köper fler skivor än jag hinner lyssna på också men bland de senast inhandlade lyssnar jag mest på Amy Winehouses Rehab och Ron Sexsmiths Rarities. Fast just nu ligger Sinatras Watertown i spelaren. Jag är verkligen ganska långt ifrån att vara trendig.

L har bakat bullar. Kardemumma och kanel. Det är verkligen inte enda anledningen men det här känns som en bra tidpunkt för att skriva att hon är fantastisk.

Bad på Långholmen. Årets första. Säkert 20 grader ändå svalkade det bra. Klipporna beströdda med glaskross. Idiotin vet ibland inga gränser. Förra året tog jag med jobbhandskar och pappåse och plockade en timme. I år är det betydligt mer. Får se om jag orkar igen. Kryssade ned till vattnet. Väl där skar jag upp undersidan på vänster stortå på en sten när jag skulle kliva upp.



Halvhaltade till Cinnamon en andra gång för fika med Jeppe. Han spelar plattor på Snottys på fredag. Hoppas kunna gå.

Inga kommentarer: