fredag 28 september 2007

Varför är det så ont om Q?

Hasse Alfredsson ställde en väldigt befogad fråga. Jag gissar att det är Mats Olsson som klottrat, han brukar ju vara positivt inställd till det där bandet, men vem släppte ut boven?

4 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Efter en snabblyssning konstaterade jag vad jag redan visste att gamle Olssons smak sannerligen pendlar mellan högt och lågt. I det här fallet, det senare.

Anonym sa...

Även om jag inte längre nagelfar Mats Olssons texter med samma frenesi som i min popsuktande ungdom vill jag minnas att Malmösonen brukar vara noggrann med stavningen. Så om det är Olsson som är klottraren var han allt bra stressad … För övrigt såg jag bandet, denna gång inklusive saknat Q, för tre-fyra år sen på Fredmans i Uppsala. Det var en förvånansvärt bra spelning; den hippa (?) delen av studentstaden lyste fullständigt med sin frånvaro.

Sverker sa...

Alltså, jag kan, efter mer än 20 år, höra namnet NRBQ utan att tänka på Mats Olsson. Det har effektivt hindrat mig från att ens försöka lyssna på dem. Tragiskt, men förbaskat sant.

Martin sa...

Magnus! Boven har ju snott Q:et. Mats skrev säkert rätt från början. Om det nu var han.

Jag har själv haft svårt att ta till mig NRBQ men är ganska säker på att en fantastisk samling väntar någonstsans på att brännas ihop till mig. Frågan är bara av vem? Den som vill fördjupa sig går lämpligen in på Spengo och kollar Chrilles text om bandet från 29 juli. Där finnas även smakprov på deras popigare stunder. That's alright låter som låten Teenage Fanclub har försökt skriva under hela sin karriär. I min värld är det en kraftig rekommendation.