tisdag 24 juni 2008

Tåget går, tåget går (Låttips 32 & 33)

Av någon anledning är frasen ovan från Traste Lindéns Kvintetts låt Tåget går som finns på plattan Gud Hjälpe... ett av de låtfragment som allra oftast poppar upp i min skalle. L tog tåget till Köpenhamn idag men lyckligtvis är hon tillbaka i morgon och inte om ett år. Hennes syster L passade en sovande K ett par timmar och jag tog en fika med den store Magnus från Skåne. Fast först gick vi på Pet Sounds. Det är inte ofta numer. Jag slog till på två-för-en-cdn med Dillard and Clark och där finns ju en väldigt fin Train Leaves Here This Morning. Tyvärr finns den inte med dem på YouTube men Eagles gör den riktigt bra de med. Fast de var fienden en gång i tiden. Trastes Tåget går finns för övrigt också på YouTube. Två för en är visst grejen idag.


2 kommentarer:

Magnus S sa...

Killen i The Eagles som sjunger heter Bernie Leadon. Han hade varit medlem i Dillard & Clark och skrev faktiskt "The Train Leaves This Morning" tillsammans med Gene Clark. Leadon hade en tung meritlista från Los Angeles countryrockscen redan innan han bildade The Eagles med Glenn Frey och Don Henley - Hearts & Flowers, Dillard & Clark, The Corvettes och The Flying Burrito Brothers. Bernie Leadon hoppade av The Eagles 1975 när han tyckte att deras musik blivit alldeles för slick, ett år före "Hotel California". Jag måste erkänna att jag fortfarande lite skraj inför The Eagles, även om jag verkligen gillar den här versionen av "The Train Leaves This Morning".

Apropå countryrock lyssnar jag just nu på den råmaxade CDn med The Gosdin Brothers.

Martin sa...

Jag hade lite på känn att jag inte behövde skriva om Bernie. Eaglessamlingen med ormen på (heter den Their Great Hits?) kan du lugnt plocka upp nästa gång du ser den för en tia på vinyl Magnus.

Gosdin Brothers!