måndag 23 februari 2009

Lika som bär - What is On The Run

De flesta med lite koll på The Beatles vet ju förstås att George Harrison blev rejält stämd för att han lånat lite mer än vad som var ok från The Chiffons He's so fine till sin hitsingel My Sweet Lord på första soloplattan All Things Must Pass. Vad jag dock inte hade något minne av när jag spelade sid två på trippeln igår är hur galet mycket The Sweet måste ha lyssnat på den sidans öppningslåt What Is Life innan de petade ihop sin utmärkta singel Fox On The Run. George låt hittar ni genom att klicka på dess namn ovan och Sweet ser ni lätt nedan via YouTube.


Killarna ovan fanns som klippdockor i farmors gamla Året Runt-tidningar.

3 kommentarer:

gudmundson sa...

Fantastiskt. Refrängerna kan man ju lägga rakt ovanpå varandra!

Men å andra sidan var det ju första gången grabbarna i bandet skulle skriva en egen hitlåt, och inte lita på proffsen, så kanske är det begripligt att de tog den breda vägen...

Sånger från nedre botten sa...

Och på väggarna i pojkrummet i Hässelby Gård satt mängder av urklippta bilder från Tiffany och Poster på Mick, Brian, Andy och Steve. Steve som förövrigt fyller 61 år idag.

Martin sa...

Ja jag blev nästan ckockad, fast på ett positivt sätt, där jag stod i köket och både jag och L helt plötsligt nynnade Fox on the run till George Harrison.

Ibland önskar jag att det där klippdockorna fanns kvar även om jag nog aldrig hade hört Sweet när de klipptes ut. Deras kläder bröt verkligen ganska markant mot Året Runts vanliga klippdockors.