måndag 2 februari 2009

Måndag eftermiddag i Hornstull

Tack. Det verkar bli bättre. I förmiddags tog vi oss till Stadsmissionen, jag är fortfarande alltid på väg att säga eller skriva Små Smulor fast de bytte namn på butikerna för så längesen, i Liljeholmen. K älskade tvärbanan. I morgon kan hon förhoppningsvis börja förskolan igen. Hon längtar. Vi satt med hennes gruppfoto på madrassen innan hon somnade för mittpådagenvila och hon pekade ut alla kompisarna. Även för en sjukling måste det bli lite segt att gå hemma med pappa och läsa Alla vi barn i Bullerbyn för femte gången samma dag. Måtte det funka den här natten.



Jag shoppade Malcolm X självbiografi och Ian MacNabbs platta från 2001 på Stadsmisionen. Inser att jag säkert aldrig kommer att läsa boken och skivan var sådär. 20 spänn om inte i sjön så in i hyllan och förmodligen tillbaka i kretsloppet så småningom. Hoppas Stadsmissionen gör något bra med dem. Om ni hittar Ry Cooders soundtrack till The Long Riders från 1980 för en tia tycker jag att ni ska slå till. Solen skiner in på vår balkong. Det var längesen den tittade fram så oförväget bakom Tantoberget. Det är ovanligt många barn i parken. Kanske går vi mot bättre tider. Vår.

2 kommentarer:

Jonken sa...

Ja, idag kändes det som våren fladdrade till för ett ögonblick, kylan till trots. Solen, herregud, solen! Tack f ö för Spotify-listan med det klassiska året 1969.

Martin sa...

Den värmde in genom köksfönstret. Kul om du gillade 1969-listan. Får väl se hur många av låtarna skivbolagen plockar bort från Spotify nu när det ska bantas...