måndag 27 oktober 2008

Databasarbete och dagdrömmar

Vissa saker är roligare att lägga in i en databas i kalla oktober än andra. Läs listan nedan, nedifrån och upp, och dröm om juli, Tour de France och en TV-apparat i skuggan. Barcelona känns ju som en trevlig stad för att se en touretapp på plats. När jag, på tal om touren och Spanien, var i San Sebastian sommaren 1992 skulle Touren starta därifrån. Jag minns att läktarna vid starten restes i hällregn men vi drog tyvärr vidare till Pamplona innan de första tramptagen togs. Tjurar före cyklister? Jag skyller mitt oförstånd på relativ ungdom.

Mont Ventoux näst sista dagen. Tänk om Armstrong är med i matchen och skulle avgöra där? Men han kan väl inte riktigt sikta på en totalseger om han ska köra Girot också? Eller tänker han bryta girot efter några etapper? Oj vad det finns mycket att grunna på.



Montereau Fault Yonne - Paris
Montelimar - Mont Ventoux
Bourgoin Jallieu - Aubenas
Annecy
Bourg Saint Maurice - Le Grand Bornan
Martigny - Bourg Saint Maurice
Pontarlier - Verbier
Colmar - Besancon
Vittel - Colmar
Tonnerre - Vittel
Vatan - Saint Fargeau
Limoges - Issoudun
Saint Gaudens - Tarbes
Andoraa La Veilla - Saint Girons
Barcelona - Andorra Arcalis
Gerone - Barcelona
La Cap D Adge - Perpignan
Montpellier
Marseille - La Grande Motte
Monaco - Brignoles
Monaco

2 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Det var kul att läsa cyklisternas kommentarer om sträckan. Det var inte utan att jag anade skräckblandad förtjusning, särskilt över nästsista etappen, Montelimar - Mont Ventoux. "Mont Ventoux kan döda dig", kan det bli mer underhållande?

Martin sa...

Knappast! Snacka om spännande avslutning.