fredag 2 november 2007

For sale by owner

Det är osäkert på börsen, i den amerikanska ekonomin, räntorna här hemma går uppåt, så vad gör vi? Köper större bostad förstås och lånar mer pengar. Man ska ju bo också. Det är inte bara en investering, det är liv också och vi har gått plus förr och de pengarna har vi ju på så sätt råd att förlora om allt mot förmodan skulle braka åt helskotta nu. Dessutom blir ju priserna ofta lägre i tider av osäkerhet även om det kanske inte märktes så mycket för oss när vi skrev på i går kväll.

Men till en annan viktig sak. Vi ska sälja också. Världens bästa tvåa är till salu. Den kan bli din. Oj vad vi har trivts här. Oj vad vi fortfarande trivs här. Nyckeln kommer att lämnas över med en tår i ögonvrån. Här har vi haft nyårsfest för 15 sittande gäster, här har vi haft inflyttningsfest för många fler, här har vi bott två trappor upp från ett av världens bästa fik och här har K tillbringat sitt första levnadsår. Här lyfte hon för första gången huvudet, ålade, åt mat, kröp och tog små steg stödd mot möblerna. Oj vad det kommer att bli svårt att lämna det här hemmet. Här har vi alltid kunnat kolla klockan på Högalidskyrkan från bägge rummen och köket och här har vi haft fri utsikt mot parken när vi myst i det större burspråket. Det är vår lägenhet i våra kvarter. Jag kan redan känna saknaden.

Lyckligtvis flyttar vi bara till andra sidan kyrkan. K får eget rum. Sekelskifte blir sextiotal. Burspråken blir balkong. Det kommer att bli kanon men tiden här, där jag sitter just nu, kommer alltid att vara en av de allra bästa i mitt liv. För er som redan dreglar över chansen att bo där Herr Alarik bott lovar jag att det kommer en länk till bostadsannonsen så snart den finns på Hemnet. Ge er till tåls någon vecka eller så. För den som vill kan mina hemsnickrade cd-hyllor som sväljer skapligt många hyllmeter ingå vid en snabb affär.


Snart ser vi den från andra sidan

4 kommentarer:

Herr Bergström sa...

Återigen: Grattis! Den nya våningen ser fantastisk ut.

Martin sa...

Tack! Våning, det låter något det. Jag ser rollfigurerna hus Bergman och Allen stryka omkring och lite överseende le åt vad vi har i bokhyllorna. Men det kommer att bli bra där, i vårt nya bo.

The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman sa...

Åh, flyttar ni in i vårt hus? Det såldes en trea på första våningen för någon månad sedan.

Martin sa...

Då är det inte den. Vi är med en högt belägen fyra och får lite längre till kyrktornen än nu.